Facebook

Seminarium

Final Banner UA 2015 700x200
För att lyckas attrahera och rekrytera era framtida nyckelpersoner är det avgörande att ni kan förmedla vad ni erbjuder dem och varför de ska jobba hos just er. Men hur ska man nå ut genom det ständiga mediebruset som omger dem? Vad ska ni säga – och hur ska ni säga det – för att sticka ut från mängden och lyckas engagera er målgrupp? Hur involverar ni era medarbetare för att få dem att sprida positiva stories om er, och hur säkerställer ni att ni talar med samma röst i olika sammanhang?

På Universum Awards den 11 mars fokuserar vi på hur ni som arbetsgivare ska förmedla er verklighet för att stärka ert employer brand och därmed attrahera och behålla de medarbetare ni behöver för att säkra er framtida konkurrenskraft. Framtidens kommunikationslandskap ställer nya krav på er som arbetsgivare, är ni redo för den utmaningen?

EFTERMIDDAGENS PROGRAM

11.30-12.00   Registrering och lätt lunch

Petter Nylander 100x10012.00-12.45   The fight for brainpower – framtidens trender inom employer branding
Vilka trender kommer att påverka ert employer brand och kommunikationen med talangerna i framtiden? På vilket sätt påverkar det som händer i omvärlden hur talangerna ser på och förhåller sig till sina framtida arbetsgivare? Petter Nylander, vd på Universum, förutser vilka utmaningar ni kommer att stöta på, och hur ni ska möta dem.

Anna Klingspor 100x10012.45-13.15      One brand – så bygger ni ett enhetligt varumärke
Hur säkerställer ni att er organisations employer brand är i linje med ert övergripande varumärke – och vice versa? Anna Klingspor, varumärkesexpert på Brand Stockholm, reder ut hur man utifrån sina värderingar anpassar sin kommunikation till olika målgrupper och syften för att säkerställa att organisationen talar med en röst och undviker motstridiga budskap.

Fredrik Tukk 100x10013.25-14.10      Bygg ert employer brand i sociala medier
Hur använder man på ett så effektivt sätt som möjligt sociala medier för att stärka sitt employer brand och rekrytera de rätta talangerna? Fredrik Tukk, Head of Communication, Marketing & Branding på Maersk Drilling, berättar hur de utifrån sitt Employer Value Proposition tagit fram en digital strategi för att hitta, attrahera och rekrytera 3 000 nya medarbetare.

Raymond Mankowitz 100x10014.10-14.40      “Kalla oss galna, men vi tror på Sveriges ungdomar”
Raymond Mankowitz, kommunikationsdirektör på McDonald’s
, berättar varför de valde att sticka ut hakan och gå ut i en stor kampanj för att förändra bilden av hur det är att jobba på McDonald’s. Vad har det resulterat i, hur har de bemött den kritik de har fått, och hur har det påverkat medarbetarnas engagemang och lojalitet?

14.40-15.20      Framtidens employer branding – vad krävs för att synas och höras om fem år?
Det blir allt svårare att nå ut till talangerna i det ständiga mediebruset, där många olika avsändare och kanaler slåss om deras uppmärksamhet. Vad kommer att krävas för att nå ut genom bruset om fem år? Vilka budskap ska ni kommunicera? Vilka kanaler använder ni idag och vilka tror ni kommer att vara dominerande i framtiden? Vi diskuterar och utbyter erfarenheter i mindre grupper.

Britt Olin 100x10016.05-16.35      Find your future – ett lekfullt sätt att matcha rätt individ med rätt roll
Hur kan man på ett enkelt och roligt sätt engagera talangerna och låta dem själva staka ut sin framtida karriär hos Sweco? Britt Olin, employer branding-ansvarig på Sweco, berättar hur de i ett led att attrahera och rekrytera rätt talanger utvecklat portalen Sweco Future som matchar talangernas utbildning, personlighet och intressen med vad Sweco kan erbjuda dem.

Louise Gauffin 100x10016.35-17.05      Hur fångar man generation Y? Använd ert syfte för att skapa engagemang och lojalitet.
För att attrahera och rekrytera rätt talanger blir det allt mer avgörande att utkristallisera och kommunicera syftet med sin verksamhet. Louise Gauffin, generalsekreterare på Oxfam, med erfarenhet från bl.a. Nokia och Telia Sonera, berättar hur man skapar engagemang och lojalitet genom att visa hur medarbetarna kan bidra till något större.

Jonas Hammarberg 100x10017.15-18.00      Gamification – framtidens sätt att kommunicera med potentiella och nuvarande medarbetare?
Vad är nyckeln till att i framtiden nå ut genom bruset och interagera med och engagera talangerna? Och hur lyckas ni motivera era nuvarande medarbetare att prestera på topp och känna sig medansvariga för verksamhetens framgång? Jonas Hammarberg, vice vd & Senior Partner på Awesome Group, beskriver hur de inre motivatorerna påverkar våra handlingar och hur man som arbetsgivare på ett innovativt och kreativt sätt kan ta sin kommunikation till nästa nivå genom gamification.

Kostnad för deltagande är 3 795 kr exkl. moms för en person eller 5 695 kr exkl. moms för två. Antal platser är begränsat, så boka din plats i tid.

ANMÄL DIG HÄR!

TILL STARTSIDAN

 

Kontakta karin.johansson@universumglobal.com om du har några frågor.