- Skip to main content

Universum Awards - Student Ranking 2020

Thursday 11th June, 5:00 PM - 7:15 PM


Välkommen till Digital Universum Awards 2020!

I år tar Universum Awards plats på vår webinar-plattform ON24. Vi kommer live-sända från en studio och vi bjuder på en upplevelse utöver det vanliga.

Här finns även möjlighet att interagera med alla talare direkt under sändningen!

Vi hyllar Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2020 bland studenter. Resultaten är en del av Sveriges största och mest omfattande talangundersökning.

Vi delar med oss om talangmarknadens senaste karriärpreferenser och trender för att du som arbetsgivare ska kunna attrahera och behålla de vassaste talangerna.

Du får dessutom träffa två av de mest framgångsrika och attraktiva arbetsgivarna som delar med sig av sina erfarenheter och tillvägagångssätt för att nå toppen.

Läs mer om agendan nedan!

Vi ses den 11 juni!


Agenda

16:50-17:00

Inloggning

Se till att ha en bra internetanslutning!

17:00-17:30

Trender

En inblick i vad du har att vänta dig av talangmarknaden under 20-talet när Claes Peyron tar fram spåkulan för att djupdyka i några av de trender du kommer uppleva de kommande 10 åren.

17:30-17:50

Paneldebatt – IT studenter

Möt tre vassa IT-talanger och få en insikt i hur de tänker, vad de värderar hos framtida arbetsgivare och varför vissa arbetsgivare inte når fram i bruset till talangerna som idag kan välja och vraka för att vi alla slåss om dem – IT-talangerna.

17:50-18:10

Hur kreativ marknadskommunikation driver engagemang, varumärke och affär

Vilka är de största utmaningarna i ett allt jämnt föränderligt affärs- och kommunikationslandskap? Hur ser det kommunikativa ekosystemet ut? och vad krävs av kommunikationen för att ”få tillträde till människors hjärnor”? Linus Almqvist tar dig med på Rambolls resa som startade i insikter från Kommunikativ Due Diligence och slutade i Storslam på Magnet Awards i november 2019.

18:10-18:30

Hemma hos Google-Martin

Life @Google – myt eller verklighet? I en interaktiv och ärlig frågestund besöker vi Martin Erikssons, reryteringsansvarig på Google Sverige kommer vi får veta sanningen om hur det är att jobba på Google och vad som krävs för att bli utvald. Vi sticker hål på några myter och passar också på att bekräfta några existerande uppfattningar. Varför är Google egentligen världens mest attraktiva arbetsgivare? Vad är den hemliga ingrediensen?

18:30-18:40

Paus

Fyll på batterierna med lite snacks och dryck. Glöm inte att kicka igång blodcirkulationen!

18:40-19.15

Prisutdelning

Vi hyllar Sveriges mest framgångsrika arbetsgivare och enskilda individer, samt 5 utstickande och begåvade talanger.

Charlotte Håkansson

Universum

Möt Charlotte! Hon är Project Manager för Activation Sverige på Universum. Hon har examen från Uppsala Universitet samt utbildat sig inom internationell marknadsföring och kommunikation.

Charlotte har bott och arbetat i New York i ca sju år och har många års erfarenhet av marknadsföring och projektledning både internationellt och på den svenska marknaden. I sin roll på Universum jobbar hon med onlinekampanjer, analys och produktutveckling.

Som barn spelade Charlotte fiol och turnerade i Europa, men slutade i ren trotts samma dag som hon fyllde 18 år och har sedan dess inte rört en fiol. Idag spenderar hon sin lediga tid med familjen och vänner.

https://universumglobal.com

Claes Peyron

Universum

Claes är Managing Director för Universum i Norden, UK & Irland. Han modererar under konferensen. I sin roll på Universum rådgiver han företag om hur de ska tydliggöra och lyfta sina arbetsgivarvarumärken för att säkra nuvarande och framtida behov av rätt medarbetare. Claes diskuterar flitigt Employer Branding frågor och talangtrender i olika sammanhang och står gärna på scen. Innan Universum var Claes VD för marketing strategy-firman Marketing Clinic och innan dess spenderande han flera år i ledande positioner inom IT och media-branschen, inkl fem år på MTG. Claes har en Magisterexamen från Göteborgs Handelshögskola.

Utanför jobbet fokuserar Claes på familjen, men också på humor. Hans hemliga humorgrupp har uppträtt för slutna sällskap de senaste 10 åren.

https://universumglobal.com

Linus Almqvist

Ramboll

Linus föddes i Vasa, Finland. Han har en examen från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors och verkar sedan 1997 med Stockholm som bas.

Med många års internationell ledarerfarenhet av marknadsföring, kommunikation och varumärkesutveckling har han arbetat på företag som Vattenfall, SAS, Barilla och Arla.

År 2013–2017 ansvarade han för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Idag är han kommunikations- och marknadsdirektör på samhällsrådgivaren Ramboll. Linus är flerfaldigt belönad för sin kreativa och effektiva marknads- och varumärkeskommunikation.

Är du ett rap-fan ska du lyssna till finlandssvenska bandet Pumpa På, där Linus var stjärnan på 1990-talet.

Inte nog med detta har han bidragit med sina talanger i finska landslaget för segwaypolo.

https://se.ramboll.com/

Martin Eriksson

Google

Martin är född och uppvuxen i Sveriges Möbelcentrum, Tibro i Västergötland. Varit runt en hel del i världen och plockat upp en del språk på vägen och landade i Dublin 2005.

Det var i Dublin som han efter 5 dagar på Microsoft halkade in på rekryteringsbanan och joinade Google 2007.

På Google har han jobbat ett flertal år både i Dublin och på Googles högkvarter i Mountain View men är sedan 2013 tillbaka i Sverige.

Till vardags hänger Martin mest med sina 8 åriga tvillingar alternativt cyklar, skidar, kajakar långt och ofta.

Värt att nämna att Martin också varit Guinness Rekordhållare i Zorba dans.

Sofia Andersson

Stockholms Universitet (SU)

Studerar Computer Science

Gustaf Halvardsson

Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)

Studerar Computer Science

Hanna Söderlund

Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)

Studerar Industriell Ekonomi – inriktning data

Har du frågor om eventet eller vill komma i kontakt med vårt team?

nordicevent@universumglobal.com