Skip to main content

Universum Awards - Student Ranking 2020

Thursday 11th June, 12:30 PM - 12:00 AM

Nalen, Stockholm


Välkommen till Universum Awards 2020!

Den 11 juni hyllar vi de topp rankade företagen i undersökningen, Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare bland studenter. Resultaten är en del av Sveriges största och mest omfattande talangundersökning.

Dagens konferens bjuder på trendspaning i talangmarknaden, sneak-peaks på studenternas karriärpreferenser och föreläsningar som ämnar till att vässa dina kunskaper och strategier för att attrahera er rätta målgrupp!

Kvällen bjuder på total musikalisk urladdning med Isaac and The Soul Company, spännande prisutdelningar och lysande underhållning med Act of Emotion!

Läs mer om agendan, våra inspiratörer och underhållningen nedan!

Vi ses den 11 juni!


TEMA: NEON


Agenda

12:30

Registrering

13.00

Trender

En inblick i vad du har att vänta dig av talangmarknaden under 20-talet när Claes Peyron tar fram spåkulan för att djupdyka i några av de trender du kommer uppleva de kommande 10 åren.

13:30

Workshop

Var med och diskutera nya spaningar och de mest intressanta frågorna från Universums studentundersökning 2020.

14:00

Gig:andet

Vad och vilka är giggarna? Vad är viktigt för dem vid val av arbetsgivare? Joakim Ström presenterar en splitter ny undersökning som aldrig tidigare publicerats – för att ge dig insikter i hur du når den växande gruppen av talanger som väljer flexibla arbetsplatser världen över.

14.20

Paneldebatt – IT studenter

Möt tre vassa it-talanger och få en insikt i hur de tänker, vad de värderar hos framtida arbetgivare och varför vissa arbetsgivare inte når fram i bruset till talangerna som idag kan välja och vraka för att vi alla slåss om dem – IT-talangerna.

14:35

TBA

Programpunkt släpps inom kort.

14:55

Hur kreativ marknadskommunikation driver engagemang, varumärke och affär

Vilka är de största utmaningarna i ett allt jämnt föränderligt affärs- och kommunikationslandskap? Hur ser det kommunikativa ekosystemet ut? och vad krävs av kommunikationen för att ”få tillträde till människors hjärnor”? Linus Almqvist tar dig med på Rambolls resa som startade i insikter från Kommunikativ Due Diligence och slutade i Storslam på Magnet Awards i november 2019.

15:30

Fika

Fyll på batterierna med en KRAV- och Svanencertifierad fika. Nätverka och njut av en god kopp kaffe och kanske något sött.

15:40

Dragons’ Den – CFO edition!

Välkommen till ekonomichefens kontor. Du får lyssna till när HR-personer pitchar för olika projekt som bedöms och kommenteras av en CFO-panel. Ta chansen att hitta vägar och tekniker för att nå ut till en av de tuffaste beslutsfattarna i organisationen, och få en inblick i vad du ska trycka på för att få igenom just din idé.

16:30

Life @Google – myt eller verklighet?

I en interaktiv och ärlig frågestund med Martin Eriksson, reryteringsansvarig på Google Sverige kommer vi får veta sanningen om hur det är att jobba på Google och vad som krävs för att bli utvald. Vi sticker hål på några myter och passar också på att bekräfta några existerande uppfattningar. Varför är Google egentligen världens mest attraktiva arbetsgivare? Vad är den hemliga ingrediensen?

17:00

Inspirationsföreläsning

Lyssna till Mikael Genberg, estradör i världsklass med karisma på scen smittar snabbt av sig. Han fascinerar, underhåller och framför allt inspirerar människor till tanken att ingenting är omöjligt och att våga tro på sig själva. Hans senaste projekt är att sätta ett hus på månen!

17:30

Bubbel & tilltugg

Uppladdning inför årets gala! Njut av ett glas bubbel, Kanapéer och nätverka. Värm upp till vår fantastiska DJ och saxofonistduo!

18:30

Middag, prisutdelning & underhållning i världsklass!

Charlotte Håkansson

Universum

Möt Charlotte, er moderator för dagen. Charlotte  är Project Manager för Activation Sverige på Universum. Hon har examen från Uppsala Universitet samt utbildat sig inom internationell marknadsföring och kommunikation.

Charlotte har bott och arbetat i New York i ca sju år och har många års erfarenhet av marknadsföring och projektledning både internationellt och på den svenska marknaden. I sin roll på Universum jobbar hon med onlinekampanjer, analys och produktutveckling.

Som barn spelade Charlotte fiol och turnerade i Europa, men slutade i ren trotts samma dag som hon fyllde 18 år och har sedan dess inte rört en fiol. Idag spenderar hon sin lediga tid med familjen och vänner.

https://universumglobal.com

Claes Peyron

Universum

Claes är Managing Director för Universum i Norden, UK & Irland. Tillsammans med Charlotte modererar han under konferensen. I sin roll på Universum rådgiver han företag om hur de ska tydliggöra och lyfta sina arbetsgivarvarumärken för att säkra nuvarande och framtida behov av rätt medarbetare. Claes diskuterar flitigt Employer Branding frågor och talangtrender i olika sammanhang och står gärna på scen. Innan Universum var Claes VD för marketing strategy-firman Marketing Clinic och innan dess spenderande han flera år i ledande positioner inom IT och media-branschen, inkl fem år på MTG. Claes har en Magisterexamen från Göteborgs Handelshögskola.

 

Utanför jobbet fokuserar Claes på familjen, men också på humor. Hans hemliga humorgrupp har uppträtt för slutna sällskap de senaste 10 åren.

https://universumglobal.com

Linus Almqvist

Ramboll

Linus föddes i Vasa, Finland. Han har en examen från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors och verkar sedan 1997 med Stockholm som bas.

Med många års internationell ledarerfarenhet av marknadsföring, kommunikation och varumärkesutveckling har han arbetat på företag som Vattenfall, SAS, Barilla och Arla.

År 2013–2017 ansvarade han för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Idag är han kommunikations- och marknadsdirektör på samhällsrådgivaren Ramboll. Linus är flerfaldigt belönad för sin kreativa och effektiva marknads- och varumärkeskommunikation.

Är du ett rap-fan ska du lyssna till finlandssvenska bandet Pumpa På, där Linus var stjärnan på 1990-talet.

Inte nog med detta har han bidragit med sina talanger i finska landslaget för segwaypolo.

https://se.ramboll.com/

Dennis Lodin

Universum

Dennis Lodin har 20 års erfarenhet av ekonomistyrning. Han har varit revisor på PwC och CFO på flera globala företag så som IDG International Data Group, Prime Communications och nu Universum.

Han driver även Sveriges största nätverk för CFOer under namnet Agenda CFO sedan 11 år tillbaka.

Till vardags är Dennis stor entusiast av riktigt goda viner, och spelar gärna så mycket tennis han kan, med tanke på tre barn, fru och hundvalp hemma.

https://universumglobal.com

Mikael Genberg

Inspirationsföreläsare

Mikael Genberg är konstnär, entreprenör och föreläsare. Mikael är inte rädd för att sikta mot höga mål, varken sitt konstnärsliv eller som entreprenör. Mikael inspirerar till att våga tro på sig själv och att ingenting är omöjligt.

Mikael Genberg har en bakgrund som traditionell konstnär men för drygt tio år sedan utvidgade han sin vision till att kombinera sitt konstnärskap med entreprenörskap och projekt ingen trodde var möjligt. Men sina innovativa, fantasifulla och helt fantastiska hotellkedja tog han världen med storm. Trädhushotellet Hacke Hackspett, undervattenshotellet Utter Inn, Ooops hotell, Zanzibar undervattenshotell och Closette Kameleon är några av hans skapelser de senaste åren. I ett annat projekt byggde han ett hus på Globen som blev en populär turistattraktion i Stockholm. Hans senaste projekt är att sätta ett hus på månen! Men inget av dessa projekt hade varit möjliga om inte Mikael haft förmågan till samarbete, vara lösningsorienterad och hitta nätverk som hjälper honom.

Mikael Genberg är en estradör i världsklass och hans karisma på scen smittar snabbt av sig. Han fascinerar, underhåller och framför allt inspirerar människor till tanken att ingenting är omöjligt och att våga tro på sig själva.

Hanna Hänel

Telenor Sverige AB

Hanna är född och uppvuxen på en cykel i den lilla universitetsstaden Lund. Efter några år på resande fot, vilket bland annat resulterade i oanade kunskaper inom allt från komjölkning i Australien, till att  bli en fena på att filéa fisk i Norge, så kunde man ju anat att djuruppfödning stod på Hannas agenda för framtiden. Men så blev inte fallet. Istället blev det Personalvetarstudier vid Linköpings universitet och snabbt insåg Hanna att Employer branding istället var hennes stora kall i livet.

Det senaste uppdraget inom Employer Branding har för Hanna varit att definiera Telenors EVP, vilket är en jättespännande resa då Employer Branding är ett nytt fokusområde för Telenor. Detta har därför inneburit dagar fyllda av kreativa workshops, nätverkande inom hela organisationen och nervkittlande insikter.

Förutom Employer Branding och Hannas två-åriga dotter, ägnar hon och maken gärna fritiden till att sträckkolla allmänbildande samhällsskildringar (dvs. plöja reality-, komedi- & thriller-serier). Hanna kan dock vara den enda i Sverige (världen?) som aldrig har tittat på ett enda avsnitt av tv-serien Vänner…

Martin Eriksson

Google

Martin är född och uppvuxen i Sveriges Möbelcentrum, Tibro i Västergötland. Varit runt en hel del i världen och plockat upp en del språk på vägen och landade i Dublin 2005.

Det var i Dublin som han efter 5 dagar på Microsoft halkade in på rekryteringsbanan och joinade Google 2007.

På Google har han jobbat ett flertal år både i Dublin och på Googles högkvarter i Mountain View men är sedan 2013 tillbaka i Sverige.

Till vardags hänger Martin mest med sina 8 åriga tvillingar alternativt cyklar, skidar, kajakar långt och ofta.

Värt att nämna att Martin också varit Guinness Rekordhållare i Zorba dans.

Sofia Hultberg

Ramirent Sverige

Sofia har mer än 20 års erfarenhet av ekonomistyrning och it-processer i balansräkningstunga bolag, både börsnoterade och ägarledda. Hon har varit CFO, Vice VD, Styrelseordförande/ledamot i ett antal bolagsstyrelser, bolag inom petroleum industrin (Preem) , energisektorn (Fortum) och nu närmst på Ramirent.

På sin fritid är det i huvudsak familjeaktiviteter som gäller, Sofia gillar att röra på sig, cykla MTB och köra enduro är två favoriter på ledig tid.


Har du frågor om eventet eller vill komma i kontakt med vårt team?

nordicevent@universumglobal.com