Suomalaisten työntekijöiden onnellisuus maailman TOP-10:ssä!

Suomalaisten työntekijöiden onnellisuus  maailman TOP-10:ssä!

Työntekijöiden onnellisuutta ja uskollisuutta mittaavassa kansainvälisessä 57:n maan tutkimuksessa Suomi nousi kymmenen parhaan joukkoon sijalle 7.Vuoden takaisessa tutkimuksessa sijoitus oli 12.

Pohjoismaat sijoittuivat onnellisuusindeksissä erinomaisesti. Ensimmäiseksi sijoittautui Tanska, toiseksi nousi Norja. Ruotsissa työntekijät ovat neljänneksi onnellisimpia. Suomalaisten työntekijöiden onnellisuus oli lähellä muiden pohjoismaiden tasoa, mutta heidän onnellisuuttaan varjosti suurempi halu työpaikan vaihtamiseen.

Suomen työmarkkinoilla on ollut haastavia aikoja ja onkin ensiarvoisen tärkeää nostaa työtyytyväisyyttä aktiiviseen keskusteluun. Ihmiset pelkäävät tässä taloudellisessa tilanteessa turvalliseksi kokemansa työpaikan vaihtamista ja tästä syystä toteuttamatonta halua työpaikan vaihtamiseen on kasautunut muita maita enemmän. On kuitenkin ilo nähdä Suomen sijoituksessa positiivinen kehitys kansanvälisessä vertailussa.

Raportista nousee erityisesti esille japanilaiset työntekijät, jotka ovat erittäin uskollisia työnantajaansa kohtaan alhaisesta tyytyväisyydestään huolimatta. Sitoutuminen perustuu erilaiseen työkulttuuriin. Japanissa työsuhteet ovat länsimaisesta näkökulmasta katsottuna pitkiä, usein jopa elämän mittaisia.

Saksalaiset työntekijät ovat onnellisuusindeksissä sijalla 11, mutta britannialaiset löytyvät vasta sijalta 32. USA sijoittautui raportissa sijalle 36. Raportin loppupäästä löytyvät intialaiset, kuwaitilaiset ja viimeisenä ghanalaiset työntekijät sijalta 57.

 

TOP 20 Kansainvälinen Työntekijöiden Onnellisuusindeksi 2016:

 

Raportti pohjautuu 57 maassa ajanjaksolla syyskuu 2015 – syyskuu 2016 tehtyyn tutkimukseen, jossa näkemyksiään työelämästä antoi yli 200 000 ihmistä. Työntekijöiden onnellisuusindeksi pohjautuu vastaajien tyytyväisyyteen sekä halukkuuteen suositella nykyistä työnantajaansa ja heidän todennäköisyyteen vaihtaa työtä lähitulevaisuudessa.

 

Kirjoittaja: Micke on Universumin Suomen maajohtaja ja hän auttaa päivittäin asiakkaita ymmärtämään ja kehittämään työnantajakuviaan. Micken sydäntä lähellä on monimutkaisten asioiden kiteyttäminen ja selkeyttäminen. Mickellä on vahva tausta HR:n, hankinnan, henkilöstöpalveluiden, ulkoistuspalveluiden johtamisesta sekä konsultoinnista. Lisäksi Micke auttaa nuoria työllistymään mentorina Suomen Mentoreissa. Asiakkaita Micke on auttanut laidasta laitaan mm. pörssiyhtiötä, startup-yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita.

micke@universumglobal.com | https://twitter.com/Mikkevist | +358 400 237 774