Jonna Sjövall nimitetty Americas-liiketoiminta-alueen vetäjäksi

Jonna Sjövall, 34, DI, on nimitetty Universumin Americas- liiketoiminta-alueen vetäjäksi 1.6 alkaen. Sjövall kuuluu ensimmäisenä suomalaisena ja toisena naisena nimityksen myötä Universumin globaaliin johtoryhmään.

Aiemmin Sjövall on vastannut mm. Suomen liiketoiminnasta ja yrityksen suurasiakkuuksista Eurooppa-tasolla. Viimeisen vuoden hän on toiminut VP Americas-roolissa asiakkuusjohtajana Yhdysvalloissa.

Uudessa roolissaan Sjövall vastaa Americas-alueesta, johon kuuluu Yhdysvaltojen lisäksi Kanada, Mexico sekä Etelä-Amerikan maat. Markkina-alue on yksi Universumin neljästä liiketoiminta-alueesta. Kasvutavoitteet alueelle ovat mittavat – tavoitteena 20-25% vuositahti.

”Rooli on erittäin mielenkiintoinen monesta syystä”, Sjövall toteaa. ”Varsinkin Pohjois-Amerikassa yrityksiä, jotka tarvitsevat työnantajakuvan kirkastusta ja apua strategiansa kanssa, on loputtomiin. Täällä on potentiaalisia asiakkaita niin paljon, että helposti fokus hämärtyy. Täytyy miettiä tarkkaan, mihin paukkunsa laittaa. Samaan aikaan markkinalla on paljon niche-kilpailijoita meille yrityksenä, ja vain erinomaisella toimituksella ja referensseillä on mitään saumaa päästä edes pitchaamaan. Se sopii minulle hyvin, koska olen aina aiemminkin lähtenyt asiakaslähtöisesti kehittämään tarjoamaa meillä. Suomalaiset asiakkaat ovat myös opettaneet, että henkilökohtainen lähestyminen ja joustavuus on valttia jokaisessa projektissa.”

Sjövall on asunut viimeisen vuoden Universumin Americas-alueen päämajassa New Yorkissa. ”Onneksi tähän hommaan ei tarvitse lähteä ihan kylmiltään. Jenkkikulttuuri on erilainen, sekä meillä sisäisesti että asiakasrajapinnassa. Olen tässä vuoden ehtinyt harjoitella perusasioita, ja nyt kasvatamme tiimiä vastaamaan asiakkaiden tarpeita täällä. ”

Universumin Suomen tiimiä on johtanut viime marraskuusta lähtien Michael Ljungqvist.
”Koko Suomen tiimin puolesta toivotan Jonnalle paljon onnea ja menestystä! Olemme erittäin innoissamme myös asiakkaidemme puolesta, Jonnan nimitys mahdollistaa vielä paremman Suomi – Americas synergia-edut kansainvälisille asiakkaillemme” Ljungqvist kommentoi.

Lisätietoja:
Universum Finland, maajohtaja, Michael Ljungqvist, micke@universumglobal.com, puh. 0400 237 774