Työnantajabrändäystä LinkedInin avulla

Maailman suurimpana ammatillisena verkostona LinkedIn on yksi niistä harvoista paikoista, joissa voi tavoittaa ja löytää potentiaalisia työntekijöitä työnantajamarkkinoilla heidän koko uransa ajan. Riippumatta siitä, ovatko hakijat alkaneet vasta tutkia uusia työpaikkoja vai etsivätkö he uutta työtä aktiivisesti, yrityksesi voi LinkedInin kautta olla eturintamalla markkinoimalla ja ilmoittamalla avoimista työpaikoista. Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä siitä, miten voit parhaiten ja tehokkaimmin käyttää LinkedIn-sivustoa edistääksesi työnantajabrändiäsi.

 

Laajenna aluetta​​ – Kannusta työntekijöitä levittämään yrityksen mainetta sisäisesti ja ulkoisesti.

Yksi neljästä hakijasta katsoo työntekijöiden profiileja luettuaan avoimesta paikasta yrityksessä. Siksi on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota työntekijöihin ja siihen, miten he käyttävät LinkedIniä levittääkseen yrityksen mainetta – markkinointilähde, joka usein unohdetaan. Työntekijöiden profiilien kautta yritys näkyy verkossa 10 kertaa enemmän kuin yrityksen oman seuraajaverkoston kautta.

Luo sitoumusta yritykselle – Houkuttele uusia työntekijöitä yritykseen yritys- ja urasivujen kautta.

Keskity yrityksen arvoja heijastavan, laadukkaan sisällön jakamiseen. Koska suurin osa verkostosta on kiinnostunut avoimista työpaikoista yrityksessä, sinun kannattaa jakaa sisältöä, joka motivoi heitä hakemaan paikkaa. Esimerkiksi:

  • Artikkelit, jotka osoittavat yrityksen virstanpylväät
  • Kuvat, jotka kuvaavat yrityksen työntekijöiden tyytyväisyyttä
  • SlideShare-esitykset, joissa kuvataan yrityksen kulttuuria ja arvoja
  • Työntekijöiden onnistumiset
  • Avoimet työpaikat yrityksen sisällä.

Muista kannustaa työntekijöitä tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan julkaistua sisältöä.

Lisää potentiaalisten työntekijöiden kiinnostusta työhön – näytä yrityskulttuuria työnkuvauksissa.

Älä vaikeuta työnkuvauksia kirjoittamalla liikaa, sillä se voi johtaa siihen, että hakijat eivät ymmärrä työtä ja jättävät siten hakematta. Pidä teksti tiiviinä! Näytä yrityskulttuuria työnkuvauksessa, jotta mainos on houkuttelevampi. Siten annat myös hakijoille mahdollisuuden saada tietoa siitä, millaista yrityksessä on työskennellä.

Auta työntekijöitä – avaa tie etenemiselle.

Mikäli yritys näyttää kiinnostusta työntekijöitään kohtaan ja antaa aikaa heille ja heidän ammatilliselle kehitykselleen, työntekijät sitoutuvat entistä enemmän, suhtautuvat myönteisemmin työnantajaansa ja siten on suurempi mahdollisuus, että he jakavat tapahtumia, uutisia ja kuvia työpaikoistaan verkostoissaan. Mikäli työnantajat osoittavat välittävänsä työntekijöistään ja näyttävät haluavansa kaikkien viihtyvän, työntekijät ovat todennäköisemmin kiinnostuneita työnantajasta ja siten levittävät sitoutumistaan todennäköisemmin LinkedInin kautta.

Universumin tutkimus osoittaa, että puolet potentiaalisista hakijoista ei voisi kuvitella työskentelevänsä huonomaineiselle yritykselle riippumatta siitä, kuinka suuri palkka on tarjolla. Siksi on aina tärkeää tehdä jatkuvasti töitä työnantajabrändäyksen eteen sekä kehittää ja ylläpitää vahvaa työnantajabrändiä.