7 TAPAA TUHOTA TYÖNANTAJAKUVASI – ÄLÄ OSALLISTA BRÄNDITIIMIÄ

 

 
Download the eBook »

Jos haluat tuhota yrityksesi työnantajakuvan heti alkuunsa, varmista, että rekrytointi- ja HR-tiiminne saavat vietyä työnantajalupauksen (EVP) ja luovan kehityksen mahdollisimman pitkälle, ennen kuin esittelette ne yrityksenne viestintä- ja markkinointitiimeille. He nimittäin tulevat tuhoamaan sen.

Vaikka itse Shakespeare kirjoittaisi myyntitekstisi ja Michelangelo maalaisi kuvat, tämä on täysin yhdentekevää. Jos et nimittäin ota heitä prosessiin mukaan alusta asti, he tuhoavat sen joka kerta. Tämä on ihmisen perusluonto: jos ihmistä ei oteta mukaan johonkin, johon hänet olisi omasta mielestään pitänyt pyytää jo aiemmin, hänestä tulee todennäköisesti erittäin tyly portinvartija.

Kolme suurinta markkinointimokaa, joihin tämä tilanne johtaa, ovat:

  • Työnantajakuva on epäsuhdassa yrityksen ja/tai asiakkaan brändiin nähden ja aiheuttaa hämmennystä.
  • Siitä puuttuu todellinen brändiosaaminen ja se olisi pitänyt antaa markkinointitiimin käsiin – joka rakentaa sen uudestaan alusta asti.
  • Työnantajakuvasta puuttuu luova vaikutus, ja se kaipaa huomattavaa uudelleentyöstämistä (markkinointitiimin mainosihmisiltä.)

Vähän positiivisemman loppupäätelmän tekemiseksi sanottakoon, että on toki olemassa keinoja, joilla välttää nämä mokat. Markkinointi- ja viestintäihmiset haluavat yleensä osallistua työnantajakuvan kehittämiseen, mutta eivät liikaa, koska heillä on “parempaakin” tekemistä. Kun hoidat homman oikein, saat puolellesi heidän tukensa ja mahdollisesti jopa osuuden heidän markkinointibudjetistaan. Avaintekijöitä onnistuneeseen yhteistyöhön ja hyvään lopputulokseen ovat:

  • Markkinointitiimin jatkuva osallistuminen alusta asti. Kutsu markkinointitiimi mukaan jokaiseen briiffaukseen, alihankkijan valintapäätökseen ja kehitystyöpajaan. Heillä ei ehkä ole aina aikaa osallistua, mutta tämä antaa heille silti mahdollisuuden nostaa huolenaiheita esiin tarpeeksi ajoissa ja viedä asioita suuntaan, joka tuntuu heistä oikealta.
  • Selkeä kohdistaminen. Varmista, että ymmärrät brändimuuttujat, joiden puitteissa markkinointi- tai viestintätiimi haluaa sinun työskentelevän. Varmista kuitenkin myös, että he ymmärtävät tehokkaan työnantajakuvan luomisen ja rekrytointimarkkinoinnin edellytykset.

 

Close