7 TAPAA TUHOTA TYÖNANTAJAKUVASI – KÄYTÄ B2B BRÄNDIÄSI KAIKESSA

 

Download the eBook »

On valitettavan yleistä, että työnantajakuvan räätälöinnin tarvetta ei huomata, ja halutaan käyttää yrityksen B2B brändiä myös EB -viestinnässä. Tähän on olemassa kolme pääsyytä:

  • Yrityksen brändi-identiteetistä ja ohjenuorista sopimiseen on investoitu paljon aikaa, rahaa ja vaivaa. Siksi monesta tuntuu, että näitä usein pitkään punnittuja päätöksiä on kunnioitettava.
  • Yhtenäisen ulkoasun ja tuntuman ylläpitäminen on ensisijaisen tärkeää. Jos eksyt liian kauas kapeasta värimaailmasta, kuvista ja sloganeista, brändi menettää vaikutuksensa.
  • Jos alat tehdä poikkeuksia erilaisille kohderyhmille (kuten potentiaalisille työnhakijoille), kaikki haluavat pian tehdä omaa juttuaan, ja kaaos saa vallan.

Nämä ovat tuttuja väitteitä, mutta niille on olemassa myös vahvoja vastaväitteitä. Jos näkemyksistä päästään yhteisymmärrykseen ja niitä noudatetaan, tämä edesauttaa entistä vahvemman työnantajakuvan syntymistä.

  • Oikeanlaisen osaamisen houkutteleminen yritykseen saa entistä enemmän tunnustusta ylimmiltä johtotiimeiltä, koska se on paitsi ratkaisevaa tulevaisuuden liiketoiminnan menestyksen kannalta, se on myös aiempaa haastavampaa. Siksi on ylimääräisen ajan ja investoinnin arvoista löytää paras tapa, jolla sovittaa nykyinen yrityskuva rekrytointimarkkinoinnin tarpeisiin.
  • Yhtenäisen ulkoasun ja tuntuman säilyttäminen on keskeinen tekijä onnistuneessa brändäyksessä, mutta vieläkin tärkeämpi tekijä on oikeanlaisen vastakaiun saaminen tärkeimmiltä kohdeyleisöiltä. Liian muodollinen ja konservatiivinen yritysviestintä on harvoin toimivaa, kun yritykset kilpailevat osaajien huomiosta; erityisesti, kun kyse on nuorista digitaitoisista ja yrittäjähenkisistä osaajista, joita useimmat yritykset havittelevat.
  • Brändin on tarjottava johdonmukainen viitekehys, mutta tämän ei pitäisi koskaan viedä eloisuutta pois viestinnästä. Potentiaaliset työnhakijat haluavat saada aidon tuntuman yrityksesi ihmisistä ja kulttuurista, joten on oleellista heittäytyä vähän rennommaksi pitäytyen kuitenkin brändin viitekehyksen sisällä. Tällöin yrityksestäsi välittyy aito kuva.

 

Close