7 TAPAA TUHOTA TYÖNANTAJAKUVASI – SANO EI SOMELLE

 

 
Download the eBook »

Sosiaalisen median tärkeydestä työnantajakuvan kehittämisessä ja rekrytointimarkkinoinnissa on ollut paljon keskustelua, ja kuten kaikissa väittelyissä, argumentteja on molempiin suuntiin. Yleisimpiä väitteitä, miksi sosiaaliseen mediaan ei kannata investoida, ovat:

  • Suurin osa ihmisistä käyttää sosiaalista mediaa yksityisiä tarkoituksia varten, ja kaikenlaista yritysten tuputtamista pidetään yleisesti ärsyttävänä häiriötekijänä.
  • Työpaikkoja somen kautta hakevien henkilöiden määrä on erittäin vähäpätöinen, joten miksi käyttää siihen aikaa ja rahaa.
  • Sosiaalisen median urasivujen sisällön hallitseminen on vaikeaa, koska ihmiset julkaisevat joskus melko negatiivisiakin kommentteja. Olet usein velvollinen vastaamaan sellaisten ihmisten kysymyksiin ja kommentteihin, joita et todennäköisesti ikinä tule palkkaamaan.

 

Kaikissa näissä näkemyksissä piilee totuuden jyvänen, mutta ne eivät ole riittävä peruste jättää tätä elintärkeää työnantajakuvan viestintäkanavaa huomiotta. Universumin kattava ja maailmanlaajuinen opiskelijoita ja nuoria ammattilaisia käsittelevä tutkimus viittaa selvästi siihen, että valtaosa toivottaa potentiaalisten työnantajien sisällön tervetulleeksi (jos se on laadittu ajatuksella ja julkaistu kiinnostavalla tavalla). Tiettyihin kohderyhmiin kohdistettujen sponsoroitujen julkaisujen lisäksi Facebookin, Instagramin, Twitterin ja muiden somealustojen urasivuja pidetään myös arvokkaina tietolähteinä, kun halutaan tutustua yritysten ilmapiiriin ja persoonallisuuteen. Tämä tarjoaa tärkeää vastapainoa muodollisemmalle tiedolle, jota potentiaaliset työnhakijat yleensä löytävät urasivustoilta. Jotta voit tehdä sosiaalisesta mediasta mahdollisimman tehokkaan kanavan työnantajakuvan kehittämisen kannalta, suosittelemme

  • Panostamaan (mieluiten) työntekijöiden tuottamaan säännölliseen sisältöön, joka esittelee ja tukee työnantajakuvan ydinviestinnän aiheita. Painopisteen tulisi olla vaikuttavissa kuvissa ja lyhyissä videoissa.
  • Hyödyntämään somealustojen profilointivalmiuksia räätälöidyn sisällön kohdistamiseksi tietyille kohdeyleisöille. Näin saat kiinnitettyä heidän huomionsa ja kannustat heitä etsimään lisätietoa työllistymismahdollisuuksista yrityksessäsi.
  • Tarjoamaan tarvittavaa koulutusta ja välineitä, jotka kannustavat työntekijöitä jakamaan positiivisia tarinoita työntekijäkokemuksestaan, ja hyväksyttävissä määrin hyödyntämään heidän henkilökohtaisia sosiaalisia verkostojaan potentiaalisten työnhakijoiden tunnistamiseksi ja johdattelemiseksi.

 

Close