7 TAPAA TUHOTA TYÖNANTAJAKUVASI – TEE LIIAN SUURIA LUPAUKSIA

 

 
Download the eBook »

Rekrytoinnissa on usein erittäin houkuttelevaa keskittyä tavoitteelliseen sanomaan, jonka tiedät kiinnittävän kohdeyleisösi huomion ja lisäävän hakemusten määrää. Kolme yleisintä tekosyytä tähän ovat:

  • Rekrytoinnin tehtävänä on saada ihmiset ovesta sisään. Vaatipa tämä sitten mitä tahansa, se on reilua peliä niin kauan, kun lakia ei rikota.
  • Mainonta on täynnä ylimitoitettuja lupauksia. Tämä on sitä luovaa vapautta, jota jokainen yritys nauttii ja jota jokainen tällaisen viestinnän kuluttaja odottaa.
  • Jos et tee brändiviestinnästäsi “mediaseksikästä”, ruuhkaisilla markkinoilla erottuminen on epätodennäköistä. Totuudessa pysyminen on yksinkertaisesti liian pitkäveteistä ihmisten huomion ja kiinnostuksen herättämiseksi.

 

Tällaisten väitteiden ongelmana on, että ne eivät huomioi sitä, miten yleisön käytös ja mieltymykset ovat kehittyneet muutaman viime vuoden aikana. Ihmiset ovat tienneet aina, että rekrytointimainonta harvemmin kertoo koko totuutta. Kokonaiskuvan näkeminen oli kuitenkin ennen hankalampaa. Sosiaalisen median sekä Glassdoorin ja Indeedin kaltaisten sivustojen tulon myötä työntekijöiden palautteet ja suositukset auttavat muodostamaan paljon aiempaa helpommin tasapuolisen näkemyksen potentiaalisista työnantajista. Tutkimukset viittaavat siihen, että yritysten nykyisten työntekijöiden kollektiivinen näkemys on yksi luotettavimmista tiedon lähteistä. Tämän seurauksena mainosviestejä peilataan nykyään lähes aina näihin “aidompiin” lähteisiin. Siksi yliampuva tai harhaanjohtava mainosviestintä todennäköisemmin vahingoittaa kuin parantaa mainettasi.

Esittelemme kolme vaihetta, joita sinun kannattaa seurata varmistaaksesi, että työnantajakuvaasi koskeva viestintä kestää päivänvalon.

  • Aloita työnantajakuvan luominen sisältä päin ja varmista, että ymmärrät täysin nykyisten työntekijäkokemusten vahvuudet ja heikkoudet ennen työnantajalupauksen ja rekrytointiviestinnän määrittelyä.
  • Ennen kuin lisäät tavoitteellisempia lupauksia (esim. väitteitä, jotka eivät ole täysin linjassa työntekijöiden nykytodellisuuden kanssa), varmista, että yritysjohto ja konkreettinen kehitys tukevat lupauksia alueilla, joilla niitä tehdään.
  • Aina kun mahdollista, tarjoa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten toimit työnantajalupaustesi mukaisesti.

Tee tämä mieluiten työntekijöiden tarinoiden ja kannatuksen avulla.

 

 

Close