Universum är ledande inom arbetsgivares varumärkesutveckling baserat på outtömliga mängder marknadsundersökningar. Med över 25 års erfarenhet och kontor över hela världen har vi möjlighet att hjälpa multinationella bolag med att hitta och attrahera talanger. Vi hjälper er få en bättre arbetsstyrka, helt enkelt.

Umeå Universitet är Norrlands Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018

Umeå Universitet är Norrlands mest attraktiva arbetsgivare. Det visar undersökningen Norrlands Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018 som genomförs av Universum. Umeå Universitet tar hem förstaplatsen, närmast följt av IKEA och Umeå Kommun.

I undersökningen Norrlands Mest Attraktiva Arbetsgivare får talanger ranka sina drömarbetsgivare baserat på 4 faktorer; Arbetsgivarens rykte & image, Människor & kultur, Ersättning & möjlighet att avancera samt Jobbegenskaper. En tydlig trend i år är att talanger värderar arbetsmiljön och att det finns en trygghet både i arbetet men även på arbetsplatsen. Ersättning & möjlighet att avancera blir allt mindre viktigt än tidigare år.

“Norrlands arbetstagare värderar trygg anställning och ett meningsfullt syfte i sitt arbete. I år ser vi även att en genuin och trivsam kultur på arbetsplatsen värderas allt mer än förr. Detta ställer krav på arbetsgivarna att skapa trivsel på arbetsplatsen, för att behålla sina anställda och även attrahera nya talanger” säger Claes Peyron, chef för Universum Norden.

Topp 10 Norrlands Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018

1. Umeå Universitet

2. IKEA

3. Umeå kommun

4. Västerbotten läns landsting

5. Länsstyrelsen

6. SCA

7. Norrmejerier

8. Sundsvalls kommun

9. ICA

10 Region Västernorrland

Hela rankingen hittar du här.