Universum är ledande inom arbetsgivares varumärkesutveckling baserat på outtömliga mängder marknadsundersökningar. Med över 25 års erfarenhet och kontor över hela världen har vi möjlighet att hjälpa multinationella bolag med att hitta och attrahera talanger. Vi hjälper er få en bättre arbetsstyrka, helt enkelt.

Universum i Almedalen 2019

Foto: Region Gotland/Malin Ericsson

 

Varje år samlas politiker och organisationer såväl som privatpersoner för att debattera och lyssna på diskussioner kring några av de mest relevanta ämnena just nu under Almedalsveckan i Visby. Denna demokratiska mötesplats har funnits i mer än 50 år och Universum återvänder detta år för att vara på plats i flera paneler under veckan.

Claes Peyron, MD Nordics hos Universum, kommer delta i Microsofts panel ”Hur påverkar digitaliseringen det livslånga lärandet?” under måndagen, 1/7 kl 10:00-10:45. Där ligger fokus på digital kompetens och bristen på programmerare. Hur kan vi utbilda framtidens generation för jobb som ännu inte finns? Här kan du läsa mer om Microsofts panel!

Claes kommer under måndag 1/7 kl 11:00-12:00 även att delta i SIGMAR Metodbyrås panel, ”Att skapa framtidens intraprenörer, sociala innovatörer och samhällsförändrare”. Där diskuterar vi digitaliseringens påverkan på framtidens arbetsmarknad, framtidens generation och aktuella samhällsutmaningar. Läs mer om SIGMARs program här!

Universums Sighsten Dahl, Key Account Manager, kommer sitta med i Kahemis panel ”Cirkulär ekonomi och workbalance – employer branding 2.0” torsdag 4/7 kl 10:30-11:30. Hållbarhet är ett ämne som aldrig varit viktigare, vi diskuterar cirkulär ekonomi, employer branding och framtidens arbetsmarknad. Läs mer om panelen här!

Almedalen är en mötesplats för inte enbart stora organisationer och politiker, utan för alla – såväl privatpersoner och små organisationer. 2018 hade Almedalen hela 45 000 unika besökare och vi hoppas att få se många av er på plats i år för att diskutera och framföra era synpunkter.