7 TAPAA TUHOTA TYÖNANTAJAKUVASI – ÄLÄ MITTAA TAI TUTKI

 

 
Download the eBook »

Yksi erikoisimpia kuulemiani työnantajakuvan tekoja on sen markkinointitavoitteiden saavuttaminen rekrytointibudjetilla. Tämä kuvastaa työnantajakuvan johtohenkilöiden ja rekrytointimarkkinoijien kohtaamaa keskeistä dilemmaa. Miten erittäin rajallinen budjetti voidaan jakaa parhaiten, jotta haastavat tavoitteet saavutettaisiin? Tässä tilanteessa on houkuttelevaa toimia näppituntumalla eli panostaa isosti viestintään ja minimoida tutkimuskulut. Mutta onko tämä oikeasti kestävä, pitkän aikavälin strategia? Joku saattaa väittää, että tutkimusten tekeminen on tarpeetonta seuraavista syistä:

  • Ei tarvitse olla nero ymmärtääkseen, mitä useimmat ihmiset etsivät työnantajilta: kilpailukykyistä palkkaa, kehittymismahdollisuuksia ja kannustavia työkavereita. Et tarvitse tutkimuksia selvittääksesi sen, minkä jo tiedät.
  • Jos budjettisi on rajallinen, on järkevintä käyttää se siihen, missä sitä eniten tarvitaan; vaikutuksen tekemiseen kohdeyleisölle. Mittaaminen on hyödyllistä, mutta ei ehdottoman välttämätöntä, jos koet saavasi tarvitsemasi työhakemukset muutenkin.
  • Jos seuraat tutkimustuloksia, päädyt seuraamaan valtavirtaa. Jotta yrityksesi olisi aidosti erottuva, sinun on seurattava mielikuvitustasi ja luotettava vaistoihisi.

 

Asiasta on kuitenkin olemassa toisenlainenkin näkemys. Jos et aloita määrittelemällä tämänhetkistä asemaasi ja mittaa toimintasi tulosta datalähtöisesti, toimintasi on pelkkää hakuammuntaa. Maailman huipputyönantajat ymmärtävät tämän ja varmistavat, että älykkäät ja oivaltavat data-analyysit antavat heidän tekemiselleen suuntaviivan. Datan hyödyntämisen edut ovat kolmitasoiset:

  • Ensiaskel on ymmärtää oikeasti, millaiset muuttujat houkuttelevat tärkeimpiä kohderyhmiäsi ja millaisten kanavien kautta kohderyhmät haluavat saada tietoa työllistymismahdollisuuksista. Täten onnistut paljon todennäköisemmin kehittämään viestintämixin, joka herättää heidän huomionsa ja synnyttää oikeanlaista vastakaikua.
  • Jos mittaat toimintasi tuloksia, sinun on helpompi parantaa investoinnin tehokkuutta keskittymällä siihen viestintään ja mediaan, joka tuo parhaat tulokset.
  • Jos pystyt mittaamaan pääoman tuottoasteesi paitsi välittömien tulosten myös parantuneen brändin pääoman osalta, saat todennäköisemmin rahoituksen, jonka tarvitset tulevan menestyksen maksimoimiseksi.

 

Data-analytiikasta on tullut perustellusti investointien ensisijainen painopiste viime vuosina. Jos työnantajakuvan kehittäminen ja rekrytointimarkkinointi halutaan ottaa vakavasti, niitä pitää johtaa samanlaisella täsmällisyydellä kuin muitakin liiketoiminnan osa-alueita. Tämä toteuttamiseksi tuoreet ja mielikuvitukselliset ideat on opittava yhdistämään kovaan dataan. Tällaista dataa tarvitaan todistamaan, että työnantajakuvaan panostaminen parantaa yrityksen suorituskykyä tavalla, jota jokainen toimitusjohtaja ja talouspäällikkö haluaa tukea ja johon he haluavat investoida jatkossakin

 

Close