Tämän takia työnantajabrändiä ei kannata jättää huomioimatta

Toiset ovat sitä mieltä, että työnantajabrändäys on merkityksetöntä, tai siihen panostaminen lykätään hamaan tulevaisuuteen (jos edes sinne). Heiltä on valitettavasti jäänyt huomaamatta se tosiasia, että itse asiassa kaikilla työnantajilla on työnantajabrändi. Jos sitä ei luoda tietoisesti, se luo itse itsensä. Myös passiivinen suhtautuminen antaa tietynlaisen kuvan työnantajasta – etkä luultavasti halua antaa tällaista kuvaa työnhakijoille, jotka aikovat hakea yritykseesi töihin.

Organisaatioista on tullut digitaalisten kanavien ja sosiaalisen median myötä entistä läpinäkyvämpiä. Käyttäjät, asiakkaat ja työntekijät eivät säästele sanojaan eri kanavissa. Jos etsit puolueetonta ja uskottavaa tietoa, se on saatavilla parin klikkauksen tai pyyhkäisyn päässä. Uuden sukupolven lahjakkuudet näkevät työsuhteen ennemminkin kokonaisvaltaisena suhteena kuin pelkkänä työpaikkana. He arvioivat työnantajiaan sen perusteella, miten hyvin he vastaavat työnhakijan henkilökohtaisia arvoja tai elämäntapaa. Jos kemiat eivät kohtaa ensitapaamisella, hakijat siirtyvät seuraavan työnantajan luo. Jos et halua menettää parhaita lahjakkuuksia kilpailijoillesi, sinun on siis kerrottava työnhakijoille selkeästi, miksi heidän kannattaa tulla töihin juuri sinun yritykseesi. Työnantajan brändi kertoo, mitä sinusta ajatellaan työnantajana, ja se syntyy riippumatta siitä, teetkö jotain sen eteen vai et.

Työnantajabrändin tarjoamat hyödyt

Tässä ovat kaikki työnantajabrändiin panostamisen edut sekä syyt siihen, miksi sitä ei ole varaa jättää huomioimatta.

  • Aloitetaan kaikista ilmeisimmällä syyllä. Nykypäivän työnhakijat ovat valikoivia ja tarkkoja etsiessään töitä. Kolme neljäsosaa hakijoista arvioi yritystä työnantajana ennen kuin edes harkitsee hakevansa työpaikkaa. Jos et ole panostanut vahvaan työnantajabrändiin, menetät tärkeitä kykyjä, jotka voivat olla ratkaisevia yrityksesi menestyksen kannalta. Syynä voi olla, että hakijat eivät löydä etsimäänsä tietoa tai eivät pidä siitä, mitä löytävät.
  • Löydät parempia työntekijöitä nopeammin. Työnantajat, joilla on vahva työnantajabrändi, tavoittavat rekrytoidessaan suuremmat työmarkkinat kuin yritykset, jotka eivät ole panostaneet siihen. Kun tiedät, millainen yrityksesi on ja millaisia työntekijöitä tarvitset, löydät sopivimmat työnhakijat. Tämän ansiosta rekrytointiprosessi on paitsi nopeampi ja sujuvampi, se on myös osaamiseen tehty investointi, joka maksaa itsensä takaisin.
  • Saat työntekijän, joka nostaa tuottavuutta. Kun työpaikka ja lahjakkuus sopivat täydellisesti yhteen, uusi työntekijä nauttii työstään, luo siihen pitkäaikaisen suhteen ja sitoutuu siihen. Tutkimusten mukaan yritykset, joiden työntekijät ovat sitoutuneita, ylittävät kilpailijansa jopa 202 prosentilla.
  • Kun työntekijät kokevat sopivansa joukkoon, olevansa arvostettuja ja kasvavansa työssään, he paitsi sitoutuvat työhönsä myös viihtyvät siinä ja kertovat siitä mielellään eteenpäin. Puolet kaikista työntekijöistä sanoo kirjoittavansa työhönsä liittyviä julkaisuja ja sisältöä sosiaaliseen mediaan, ja suuri osa työnhakijoista sanoo arvioivansa työnantajaa työntekijöiden kertoman perusteella. Sitoutuneet työntekijät ovat siksi paras työkalusi osaavien työntekijöiden houkuttelemiseen.
  • Vältät kalliiksi tulevia epäonnistuneita rekrytointeja. Kun työnantajabrändisi on selkeä, löydät työtehtävään helpommin oikean ihmisen.
  • Vahvistat brändiäsi. Kaikki organisaation osa-alueet ovat tänä päivänä tarkastelun ja arvostelun kohteina, mukaan lukien arvot ja asenteet työntekijöitä kohtaan. Muistatko, mitä Amazonille tapahtui? Muuten niin vahva brändi sai paljon huonoa mainetta, kun työntekijät vastustivat huonoja työolosuhteita. Pidä huoli, että sinun yrityksessäsi käy päinvastoin.

 

Kuten huomaat, vahvan työnantajabrändin rakentamiseen on olemassa monia syitä. Milloin aiot luoda omasi?