Universum är ledande inom arbetsgivares varumärkesutveckling baserat på outtömliga mängder marknadsundersökningar. Med över 25 års erfarenhet och kontor över hela världen har vi möjlighet att hjälpa multinationella bolag med att hitta och attrahera talanger. Vi hjälper er få en bättre arbetsstyrka, helt enkelt.

Här är Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018

Sveriges Young Professionals har sagt sitt – rankingen för Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018 är nu officiell!

KarriärBarometern är landets största och mest omfattande undersökning bland yrkesverksamma talanger. Universum har i år undersökt 19 552 young professionals karriärmål och preferenser. Vi vet nu vad de förväntar sig av dig som arbetsgivare och vi är glada att äntligen kunna presentera årets resultat.

Nedan ser du ett utdrag ur KarriärBarometern som listar Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018 enligt Young Professionals.

Civilingenjörer:

Plats Arbetsgivare
Se hela listan »
1 IKEA
2 VolvoCars
3 Google

Högskoleingenjörer:

Plats Arbetsgivare
Se hela listan »
1 IKEA
2 VolvoCars
3 VolvoGroup

Ekonomi:

Plats Arbetsgivare
Se hela listan »
1 IKEA
2 Spotify
3 Google

Data/IT:

Plats Arbetsgivare
Se hela listan »
1 Google
2 Spotify
3 Microsoft

IKEA behåller sin förstaplacering inom civilingenjörskategorin, men puttar ned VolvoCars från toppen av kategorin högskoleingenjörer, och även Spotify ryker från sin tron i ekonomikategorin. Google behåller sin förstaplats i IT-kategorin på svenska marknaden. Google som grundades för 20 år sedan har även för tionde året i rad toppat den globala listan i alla kategorier som världens mest attraktiva arbetsgivare.

Vi är så otroligt glada över att vi attraherar unga yrkesverksamma. Medarbetarna är på riktigt vårt företags främsta tillgång och vi vill att varje individ ska växa, för då växer IKEA. Det, kombinerat med ett starkt varumärke med stora karriärsmöjligheter, tror jag är en bidragande faktor till att vi toppar fyra av sex yrkeskategorier – Jakob Holmström, presschef IKEA Sverige.

En tydlig trend 2018 är att talangerna prioriterar mjuka värden mer än tidigare. Detta kan exempelvis vara att arbeta för ett högre och meningsfullt syfte, en trygg anställning, flexibla arbetstider eller att det är en respektfull arbetskultur mellan medarbetarna. Parallellt med denna trend ser man även hur hårda värden prioriteras någtot lägre än tidigare – även om vissa av dem fortfarande listas högt. Här syftar man exempelvis på arbetsgivarens framgång på marknaden, utmanande arbetsuppgifter och möjligheter till ledarskaputveckling.

Sveriges unga yrkesverksamma akademiker är mer rörliga än någonsin. Aldrig har viljan att byta arbetsgivare varit så hög, vilket ställer stora krav på arbetsgivarnas förmåga att dels engagera och behålla sina medarbetare men även att vara en attraktiva arbetsgivare som klarar av att ersätta de som faktiskt lämnar – Claes Peyron, Managing Director Universum Norden.

Är du nyfiken på att se vilka fler som toppar listan i år?

Ladda ned rapporten nedan där vi listar Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2018 samt vilka karriärpreferenser som i år är viktigast för Sveriges Young Professionals.

Klicka här för att ladda ned rapporten!