Universum är ledande inom arbetsgivares varumärkesutveckling baserat på outtömliga mängder marknadsundersökningar. Med över 25 års erfarenhet och kontor över hela världen har vi möjlighet att hjälpa multinationella bolag med att hitta och attrahera talanger. Vi hjälper er få en bättre arbetsstyrka, helt enkelt.

Här är Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2019

Listan på Sveriges drömarbetsgivare är ute! Men vilka tog hem topp-placeringarna i år?

 

Ladda ner rankingen för 2019 här!

 

Google dominerar överlägset rankingen av Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2019. Svenska innovativa bolag som Spotify och Volvo Cars klättrar på listan, gapet upp till Googles topplacering minskar och kampen om de unga talangerna är tuffare än någonsin.

Varje år röstar Sveriges studenter fram sina drömarbetsgivare i landets största och mest omfattande karriärundersökning, Företagsbarometern. I år har över 25 000 studenter svarat på frågan om vilka arbetsgivare de helst vill arbeta för, och vilka förväntningar och inte minst preferenser de har i sitt val av framtida arbetsplats.

En av de mest uppseendeväckande trenderna år 2019 är att den högst prioriterade faktorn vid val av arbetsgivare är hög inkomst, något som kan tyda på att studenterna precis som för ett par år seden söker sig till trygghet före självförverkligande faktorer såsom ett högre syfte.

I årets FöretagsBarometern har Universum för första gången kunnat undersöka vad generation Z anser om sin framtida karriär, en generation som nu går parallellt med generation Y på svenska högskolor och universitet. Skillnaderna är stora.

“Generation Z förväntar sig högre ingångslön än Generation Y, så kallade Millennials, och de ser sig även som framtidens chefer. Detta ställer nya krav på arbetsgivares tillvägagångssätt i arbetet med att attrahera de vassaste talangerna. Till exempel blir träffsäkra rekryteringar allt viktigare på en starkt konkurrensutsatt arbetsmarknad där talangerna inser sitt stigande värde”, säger Claes Peyron, Norden-VD på Universum.


Om FöretagsBarometern 2019

Studenterna rankar sina ideala arbetsgivare, besvarar hur de uppfattar dessa samt anger vad som är viktigt för dem i val av framtida arbetsgivare. 2019 års undersökning besvarades av 25 188 studenter och genomfördes mellan augusti 2018 och oktober 2018 av Universum. Resultatet publiceras 21 mars i en ranking av de högst placerade arbetsgivarna.

Vill du läsa mer om FöretagsBarometern, företagen som rankas högst och hur de arbetar med employer branding? Läs mer på www.framtidsforetagen.se